fredag 9. juli 2010

Ferie!

Nå som det er ferie, er det jammen nok en tid der vi som ikke har barn, virkelig merker at de mangler i huset.. Det å planlegge turer, det å finne på aktiviteter. Det å MÅTTE ta hensyn til noen. Og det er nok like mye den tiden de som har barn merker virkelig at de har barn. Barna MÅ taes hensyn til, man kunne kanskje tenke seg å sove lengre enn til seks eller syv (men ikke barna..). Vi bestemte oss seint her om lørdagen for en liten bytur. En halv time senere satt vi i en bil, med en øl i handa på vei til utelivet. Klokka var over elleve, og det er en ting man ikke kan gjøre med barn i huset (iallefall ikke begge to..). Deilig spotanitet. Og mange sier: dere må nyte det så lenge det varer. Men jeg følte meg litt som en ungdom, og jeg tror ikke man helt klarer å nyte den frihetsfølelsen slikt gir, uten å ha vært "bundet" av barn. Men nå har vi hatt noen dager med lånte barn i huset, og planleggingen skal liksom ikke bare stemme innad i husstandet, og da blir det fort litt ekstra planlegging! Dettte har kanskje gjort at jeg ønsker meg barn enda mer.. En annen tanke som opptar meg i disse tider er: nok en gang arv eller miljø.. Vil barnet lære å leve i vårt tempo? Et barn vil jo alltid være et barn, biologisk eller ei! Tempo kan man ikke gjøre mye med i slik forstand. Men jeg tenker: vil vårt barn, uten våre gener, klare å tilpasse seg vår måte å leve på? Klarer de virkelig å matche barn/foreldre så bra? Eller vil barnet og vi forme oss etter hverandre så bra, at det funker uansett hvilket barn det blir? De sier jo at de matcher barn fra Sri Lanka. Og det så vi jo klare signaler på sist, da var det jo de som var nr tre i køen som fikk et lite nurk. Så da må jo min strategi være å tro at de matcher så bra det lar seg gjøre, også vil det barnet som blir vårt være ment for oss!? Det er kanskje en følelse som henger litt langt utenfor akkurat nå, men i følge andre adoptanter, er det nettopp denne følelsen de får da de får den første telefonen, og ser det første bildet! PERFEKT FOR VÅR FAMILIE!
Tiden går fort, men venteiden går sakte! Er det egentlig mulig?

8 kommentarer:

  1. Hi Linda, I hope that you have a lovely holiday. Yes I'm afraid it's entirely possible that time goes quickly but the waiting time goes slowly.:) I hope that your wait is over more quickly than you expect.
    It's wonderful to be spontaneous and personally I have found that it's still possible to be that way with William. We travel, go hiking, etc., and he just tags along.:) I know while we were waiting people seemed to LOVE to warn me about how little time I'd have when I had children or if I said we were traveling it was always "Do it while you can! There will be no more of that soon enough." But in fact our lives have only been enriched by having William with us where ever we go! I never buy into cliches.:)
    Hoping you have a wonderful July and looking forward to hearing your good news when it comes!:)
    Love Colleen

    SvarSlett
  2. Igjen så fantastisk det er å få lese tankene dine, kjære vakre snille datter. Tror man fort tilpasser seg hverandre, spesielt når det er et så lite barn. Men så viktig å ha disse tankene, for det er så mye som ikke er noen selvfølge her i livet. Det å få egen mulighet til å være med på å forme et barns fremtid, går av seg selv når man åpner hjertet sitt og aksepterer/respekterer barnet og dens historie, er min erfaring. Klem du vakre

    SvarSlett
  3. det er dere som må tilpasse dere barnet. punktum.

    SvarSlett
  4. Takk for flotte tanker Colleen! Det er jo akkurat slik jeg har tenkt. Barnet blir med på saker og ting vi gjør. Litt mer planlegging, og alt går supert:)

    SvarSlett
  5. Hei Mamma! Noen ganger er det greit å skrive av seg litt tanker. Og det er mange rare tanker som dukker opp da man venter såååå lenge på et eget lite nurk!

    SvarSlett
  6. Hei anonym!
    Hmm, lurer på hva du mener, eller om du kanskje har misforstått noe? Klart livene våre må tilpasses barnet, men dette var noen tanker om hvordan barnet vil takle det å leve i vår hverdag. Og i hvilken grad vi må gjøre omvendinger. Tror kanskje alle vordende foreldre har disse tankene, men kanskje ikke alle rekker å kjenne like mye på dem. Og kanskje de blir sterkere jo eldre man blir før man får sitt første barn.

    SvarSlett
  7. Har du sett dagens oppdatering, eller?? TO tildelinger!!! "Plutselig" var du på 4./5. plass!!

    Tipper dere får en travel barneferie neste sommer, jeg. *snufs*

    SvarSlett
  8. Javisst så jeg det nettop Ine!! Helt utrolig!

    SvarSlett