fredag 19. mars 2010

En oppsummering av prosessen så langt:

Torsdag 22.januar 2009 bestemte vi oss for å legge prøverørsbehandlingen på hylla og å søke om adopsjon. Det føltes som en utrolig lettelse. Det første skrittet var egentlig litt kaos. Vi måtte skaffe og  fylle ut diverse papirer. Giftemål sto på trappene :) Vi kontaktet bufetat og adopsjonsforeningene. Penger måtte spares, bryllup planlegges -ja rett og slett kaos. Men alikevel gjorde vi alt med stoor glede. Vi er såå fornøyd og glade over den beslutningen vi har tatt!! Mandag 26.januar leverte vi søknaden til kommunen. Torsdag 4. februar 2009 sendte David innmeldingspapirene til Adopsjonsforum. Foreningen var valgt. Vi fikk bekreftelse om medlemsskap 11.februar.
På formiddagen den 5.februar (dagen vi giftet oss) fikk vi telefon fra barnevernet om hjemmebesøk. Dagen startet med pynting og tur til Nordre Vestfold Tingrett, deretter middag med venner og familie på Havariet. Dagen blei avsluttet med boblebad for to slitne kropper.
Den 19. mars kom det to damer til oss for å starte den lange prossessen med å skrive sosialrapport. I mai/juni var vi to helger på adopsjonsforberedende kurs. Det var bufetat som spanderte overnattinger fra lørdag til søndag på Rica Havna hotell på Tjøme. Vi synes kurset gav oss masse. Både av bekreftelser på tanker og videreutvikling av tanker. Kurset anbefales for alle som vurderer adopsjon, ikke bare for dem som er i gang. Torsdag 25. juni 2009 fikk vi etter laaang ventetid endelig signert sosialrapporten, som blei sendt til bufetat fredag 26.juni. Den 30. september kom den etterlengtede godkjenningen i posten. Vi startet fort opp med papirinnsamlingen. Det var mange papirer som skulle være med på den lange turen til Sri Lanka. Vi måtte vente lenge på politiattest og legeerklæringen. Den 26. november blei papirene våre sendt til DPCCS på Sri Lanka. Vår søknad blei sendt sammen med et annet par sin søknad, og Norge hadde da (pr.26.11.09) ni søknader liggende hos DPCCS SL. Nå ligger vi på plass nr 8/9, og så langt i år har det kommet to små barn hjem til Norge.

3 kommentarer:

  1. Å, så fort dette året har gått;))

    SvarSlett
  2. Da har jeg vært her og kikket og lest. Gleder meg til å følge med fremover. Gleder meg supermegamasseallermest til å bli tante.... :)

    SvarSlett
  3. Ah, I read and commented on your previous post first, sorry about the question as to whether you had adopted or not.:) I wish you and your husband all the best in this process and am really glad you have decided to write about it! It definitely isn't one of the adoption lands that gets the most publicity so your words, thoughts and feelings will be a huge inspiration and help to others either adopting from there or considering I'm sure!
    It's a very exciting journey with so many ups and downs...but worth every single minute it takes.
    Have a lovely day and thank you for sharing!

    SvarSlett