søndag 21. mars 2010

Går det fremover?

Alle spør og lurer veldig på om vi har hørt noe mer angående adopsjonen. Og det er jo egentlig et litt vanskelig spørsmål. For nei, vi har ikke hørt noe. Men vi får jo månedlige oppdateringer fra Adopsjonsforum. Så det er jo ikke annet for oss å gjøre enn å vente, og vente og vente. Men for å se hvordan vi ligger an, kan vi følge med på disse oppdateringene. For vi veit (etter å ha fulgt med) at vi er nr 8/9 i køen nå. Åh, sier alle, da er det ikke lenge til! Ehh, sier jeg da. Det kommer bare ca 5 barn til Norge fra Sri Lanka i året. Og i år har det alt kommet to. Så om trenden fortsetter, vil vi stå som nr 6 ved årsskifte... Åja, sier folk da..
I det store adopsjonsbildet er Sri Lanka veldig lite. Landet i seg selv er ikke større enn Nordland og Troms, men har en befolknning på ca 20 millioner. Til sammenligning blei det gjennomført 180 utenlandsadopsjoner i 2009. Her kan dere se en detaljert statistikk. I fjord lå Kina på toppen med 62 adopsjoner, mens Colombia og Filipinene hang rett etter med 42 og 39 gjennomførte adopsjoner. Så om man står på 9.plass i ventekøen på et av disse landene, ja, da er det ikke lenge til man skal på reise, men sånn er det ikke for oss som venter på "lille" Sri Lanka. I 2007 kom det kun 2 barn til Norge fra Sri Lanka. Vi kan jo håpe på det beste, nemlig at det blir mange fler adopsjoner fra Sri Lanka, og at vi blir foreldre i løpet av 2011, men vi er fornøyd så lenge tallene ikke synker.
Det er slik i Sri Lanka, som i mange andre land, at de har begynt å se at det kommer en eldrebølge der også. Så de velger å ta vare på barna i landet, og gjør mye for innenlandsadopsjon. Bare 5% av alle barna som blir adoptert bort, blir adoptert til utenlandske familier. Det er til en hver tid ca 15 000 barn på barnehjem i Sri Lanka. Og en stor grunn til at mange av disse barna ikke blir adoptert bort, er at foreldrene forlater barna der, og sier at dem skal hente dem igjen. Så mange av barna blir boende på barnhjemmene i mange år, uten mulighet til å bli adoptert bort. Håper dette var opplarende, og om det er noe dere lurer på, ja, da er det bare å spørre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar