mandag 6. september 2010

Vaksiner del II

Torsdag var jeg hos legen, og etter litt leiting, mye huekløing og slikt kom vi frem til disse vaksinene:
Ixiaro = Vaksine mot japansk incefalitt, som er en hjerneinfeksjon (vi har jo hørt om hjernehinnebetennelse, men denne går altså direkte på hjernen). Kjekt å slippe!
Typhim = vaksine mot tyfoidfeber, som er en sykdom forårsaket av Salmonellabakterien. Oppkast, diare, dårlig allmenntilstand, nyresvikt, dehydrering +++ Også kjekt å slippe!
Boostix polio = vaksine mot difteri, tetanus, kikhoste og poliomyelitt. Denne vaksina er og var med i vaksinasjonsprogrammet vi fikk som barn, så dette er en oppfriskning (booster).
Dukoral =  vaksine mot kolera og turistdiarè. Det er en drikkevaksine som skal taes 14 dager før avreise og 7 dager før avreise.
Havrix = vaksine mot hepatitt b. Det er en leverbetennelse som smitter på samme måte som hiv, men er mer smittsom. De aller fleste blir helt friske, noen få kronisk syke.
Plaquenil =  mot malaria. Et sykdomsdempende legemiddel. Det er egentlig et anti-malariamiddel, men har vært brukt i behandling av revmatiske sykdommer i mange år. Medikamentet kan dempe sykdomsaktiviteten ved bindevevssykdommer og leddsykdommer, og har spesielt god virkning på pågående leddbetennelser og hudutslett. Det blir kjempespennende å se hvordan håndleddene til David reagerer på dette (har periodevis problemer med superelastiske leddbånd). Denne kuren er tabletter. Vi skal ta en tablett to ganger i uka minimum en uke før avreise, og til og med 6 eller 8 uker etter hjemkomst.

Nå sitter jeg bare med reseptene, gruer meg litt til regninga på apoteket...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar